Fortsett til innholdet. | Gå til navigasjonen

Du er her: Forside / Hoved / Hva er / (X)HTML

(X)HTML

(X)HTML er en forkortelse for (eXtensible) HyperText Markup Language.  Det er språket og verktøyet brukt for å strukturere innhold på nettet og er den viktigste delen av en moderne, tilgjengelig nettside.

Naturen og semantikken i HTML gjør oss i standa til å lage innhold i en nettside som har spesiell mening.   Oveskrifter, legge vekt på, legge i kursiv og annen  tekst gir en visuell presentasjon såvel som en logisk (maskin) representasjon av innholdet.  Den viktigste egenskapen til HTML kan diskutabelt sies å være muligheten for å linke, at du kan gå til en annen side from den siden du er på nå.

HTML er enkelt men også et kraftig verktøy i sin enkelhet, for eksempel en populær artikkel på en nettside kan rangeres etter hvor mange innkommende linker den har, en enkelhet som Google har utnyttet og fortsatt utnytter for å gi relevant og godt innhold.

Vi kjenner HTML veldig godt, og har hatt kunder med spesielle tilgjengelighetsbehov, så vi vet hvordan man lager enkle, gode og strukturerte "nettapplikasjoner" som for eksempel blinde brukere kan bruke enkelt og produktivt.

HTML, CSS og Javascript er verktøy / språk (teknologier) brukt i kombinasjon for å lage pene og praktiske "nettapplikasjoner", men som nevnt over, funksjonaliteten og det grunnleggende skal alltid komme gjennom og fra HTML.  Javascript er "programmerings-limet" som kan brukes sammen med HTML og CSS for å endre den vanlige (eller spesifikke) egenskapene som har blitt laget i HTML og CSS.  Med dette kan du for eksempel se at å klikke på en link i Facebook for å oppdatere din status med en gang lager en boks som du kan skrive inn i, mens med bare HTML, ville du blitt tatt til en ny side for å legge inn en statusoppdatering der.

Så i korte trekk, ting bør virke i "bare" HTML og CSS, og så *kan* man forbedre nettapplikasjonen med f.eks. Javascript.

Kunder

Kunder

Skjermbilder, linker og informasjon om noen av kundene vi har betjent over årene.

Vi har betjent mange kunder over årene som har gått, under er et utvalg med kunder som tjener som eksempler på hva vi kan bidra til.

blindeforbundet-no-stor.png

Norges Blindeforbund er en kunde vi har gjort mye arbeid for, og de har vært fornøyd med resultatene som De kan se på vår kundeside.

iicd-org.png

Vi har gjort forskjellige ting for IICD og som De kan se er nettsiden deres funksjonell og stilfull. De var også fornøyd med arbeidet vårt.